אבוקדו משחיר בדר"כ בעת החשיפה לחמצן לאחר שחותכים אותו. אנזים בשם פנולוקסידייז (phenoloxidase) משתנה ולוכד יותר אור לתוכו ומשנה את צבעו לשחור. לרוב נוטים לחשוב שבמצב זה האבוקדו כבר התקלקל אך לא תמיד זה מה שבאמת קורה.
השיטות הטובות למנוע מאבוקדו להשחיר:
1. ניילון נצמד הדוק בצורה טובה שמונעת כניסת אוויר.
2. ערבוב עם מיץ של לימון סחוט לתוך קערה וכיסוי בניילון נצמד.
3. בצל! חותכים בצל ומרפדים תחתית של כלי פלסטיק או קערה בבצל, לאחר מכן להניח את האבוקדו בפנים ולכסות.
האם מותר לאכול אבוקדו שהשחיר?
אם לא ראיתם משהו מוזר שפתחתם אותו, הצבע השחור הוא רק עניין קוסמטי ותו לא. בכל זאת, תמיד מומלץ לטעום לפני.
ולבסוף, העצה הכי טובה לאכילת אבוקדו היא לאכול אותו בזמן.