בריק או הבריקה הם עלי בצק דק דק שבתוכו אפשר למלא מגוון גדול מאוד של מילויים
מתוקים, חריפים, מלוחים.
עלי הבריק הטובים ביותר שמצאנו הינם של חברה הנקראת ״לפסטיליה״ יש בהם הפרדה טובה בין העלים כעשרים עלי בצק, המחיר לא יקר ומצויין 10.20 ש״ח לאריזה.
איך מכינים בריקות? להלן המתכון ל-5 מנות בריק:
תפוח״א גדול מבושל על הקליפה.
1 ביצה
תבלינים
וכל תוספת שתרצו: טונה, בצל ירוק, מטבוחה, פטרוזיליה, חציל מטוגן.
אופן ההכנה: קחו עלה בריק, הניחו במרכז מהמילוי, לחצו מעט על מנת לשטח
את המילוי.
הכניסו לשמן חם ולא עמוק, לחצו בקלות על הקצוות עם כף וכך הבריק לא יפתח.
טגנו קלות עד להזהבה מכל צד הוציאו והניחו על נייר סופג.
צרפו סלט ירקות עשיר והרי לכם
ארוחת ערב מהנה וקריספית.
בתמונות: בריק תפוח אדמה ובריק תפוח אדמה עם מטבוחה משבת:)
העיקר הבריאות !