גדלתי עם אנשים כאלה .
ןלכן אני מזהה עליה את זה בבירור.
הדבר הזה של תחושה כאילו בנים זה יותר שווה מבנות זה טבוע עמוק בדור של פעם , בפרט בעדות המזרחיות.
זו מציאות
ולאור מה שאני רואה- קשה לי להאמין שאני טועה
לפי היהדות יש מצווה של פרו ורבו שזה אומר שלכתחילה צריך לפחות בן אחד ובת אחת.
אמנם מבחינה מסויימת יש העדפה לבנים בקשר לזה שהם היורשים, ולזה שהם מזכים את הוריהם לאחר מיתתם באמירת קדיש ולימוד תורה שאלו מצוות שנזקפות לזכות ההורים שכבר לא יכולים לעלות ממעלה למעלה או לצאת מהגיהנום אלא לפי מה שהשאירו (זכר מלשון זיכרון) בעולם.
לכן כשמברכים מאחלים בן ז כ ר (וכי יש בן שהוא נקבה ?), אלא הכוונה שיהיה בן ששומר מצוות ובכך ומעלה ומזכה את הוריו.
אצל האשכנזים החל חילון לפני כ- 200 שנים ולכן ההשפעות הנ"ל פחתו ונותרו רק אצל המאמינים שבהם.
ואפילו לא רק אצל יהודים.
זה ככה בכל מקום,
ואני לא פמיניסטית או משהו, רק לא אוהבת לראות נשים שמתנהגות ככה.
ולמה אני אומרת שזה לא קשור לדת- כי אני מכירה הרבה דתיים שהם לא כאלה.
זה המבוגרים של פעם- דתיים וחילונים.
רק ילד אחד, במקרה שהייתה נולדת בת היו מטביעים אותה עד שמביאים בן.
בעל מקרה השם אוהב את כול ילדיו בנים ובנות, וזה מה שבאמת חשוב :)
וקצת פרופורציות לגבי דינה- זה לא שהיא מתייחסת לבנות בחוסר אהבה, אלא הביטוי אולי קצת שונה ושוב לא בגלל שקאזם בן אלא שהוא שברירי מהן.
אגב בלי קשר, ידוע שהקשר בין אבות לבנות ובין אימהות לבנים הדוק יותר.
שהיא אוהבת את שרין וריאווה ...ויא בעצמה אישה מאודדד חזקה שרכשה בית לבד עם המון הלוואות עובדת קשה ומגדלת ומאמצת ילדים !!! שבעיני זו נשמה מאוד גבוהה ורקק על זה אי אפשר להגיד עלייה מילה רעה !!1 לגדל ילד לא שלך ולתת לו אהבת חינם וואוווווווווו צדיקות לשמה . והלוואייייייי ודינה תיקח את המיליון
ומי צריך חיבוק אימהי ....זה שהיא אומרת שהיא לא חבקנית בולשיט היא מאודדדד חמה וזה הזוי שמישיהיא שאיבדה אמא בגיל 8 יודעת לתת המוןןןןןן אהבה . איןןןןןןןןןןןןן על דינה מי שמאמצת ילדים בעיני היא האישההההה אף אחת לא יכולה לעמוד לידה .