מנהלים עכשיו שיחה בחצר על דת וגיורים.
עומר מביע דעות כל כך חשוכות, עתיקות.
הוא מכסה את הכל בעטיפה יפה שאומרת- אני לא כופה דת. צריך לחיות זה ליד זה. אבל מנגד הוא מביא את אמונתו שלו שהיא הכי הכי דתית וחשוכה. נכון, זכותו להאמין במה שהוא רוצה וכל זמן שהוא שומר את זה לעצמו , זה שלו. אבל זה מלמד אותנו מי זה עומר.... ואני בטוחה שיש לו הרבה מעריצים גם לעומר הזה !
גם טיטי ,אין לה מושג,פשוט בדרך לא דרך,היא רוצה להגיע לעדה שלה.יוני
22/08/2021 10:50
30
היא אומרת שבאחת העליות מאתיופיה,לא האמינו שכל האתיופים יהודים,ואני אומרת ,שבצדק.כי אני שמעתי מחברות אתיופיות ,שסיפרו שיש הרבה אתיופים,שהתאסלמו,וזכותינו כמדינה יהודית,לשמור על הצביון שלנו.אין לנו עוד מדינות יהודים.ואני בעד לשמור על הצביון.
כולנו בעד לשמור על ציביון היהודי. אבל ליהודי אתיופיה עשו הרבה מאוד עוולורד
22/08/2021 13:17
11
אנשים שסבלו יעברו ייסורים בארצם כל מנת לשמור על יהדותם בסוף הגיעו למדינת ישראל פה והושפלו ובוישו .. אפילו הקייסים המכובדים ( מקביל לרבנים) של יהודי אתיופיה לא קיבלו את המעמד הראוי להם בישראל.
חשוב, מאוד נוח כאן בכללי לתקוף את טיטי במה שקשור לעדה שלה אבל ברוב הדברים שהיא אומרת היא לא מתבכיינת או מתמסכנת אלא אומרת אמת לאמיתה.. פשוט לקרוא בנושא ולהחכים לפני שסתם תוקפים
ועם כל הכבוד ליהודי אתיופיה, את הסבל האמיתי עברו יהודי תימן, שחטפו להם ילדים, ובואו נודה ששום דבר לא משתווה לזה.
האשכנזים עברו שואה, הספרדים הגיעו לארץ ולקחו להם טת חפציהם , וכפו יליהם כל מיני דברים.
גם לאתיופים קשה כי לא ממש מקבלים אותם כחלק, אבל לנסות להתקדם על גבי זה או לאפשר אלימות נגד שוטרים בגלל זה- יש גבול.
כולם עברו, אבל האתיופים והרוסים קיבלו המון ביחס לקודמים והרבה מעבר לכל חייל משוחרר, ועדיין בגלל התקשורת הצבועה שרק לכאורה בעדם משחקים לנו על הרגשות.
פשוט התמסכנות מקצועית.
האתיופים עדיין גם בשנת 2021 ממשיכים לספוג את הגזענות הזאת בעוד השאר פחות.
לגבי עיניין האלימות נגד שוטרים, מה זה קשור? לא על זה דובר בכלל. ברור שאין מקום לאלימות נגד אף אחד, לא שוטרים ולא אזרחים.
אין לך מושג בסיסי ביהדות, וכל הידע שלך מסתמך אך ורק על התקשורת האנטישמית ללא מרכאות המטעה את הציבור במכוון כנגד כל דבר יהודי.
עקב החינוך הלקוי ששקיבלת (וגם אני) אני לא מאשים אותך, אבל כדאי להבין אפילו בצורה שטחית נושא לפני שמביעים עליו דעה כ"כ נחרצת.
היהדות מלאה אור צדק ויופי אבל צריך ללמוד בכדי להתרשם.
אשמח להסביר את עניין הגיורים בפשטות אם יבקשו ממני
:)