מי מאיתנו לא הגיע לרגע הזה שבו צריך לעזוב הכל ולעבור דירה.
מעבר דירה לרוב מתרחש בגלל נסיבות טובות, אם מפאת מעבר למגורים עם בת זוג, אם בגלל שינוי מקום העובדה או אולי אפילו סתם עקב רצון לשנות אווירה, אך מלווה בהמון לחץ, הוצאות כספיות רבות, לוגיסטיקה מורכבת, לקיחת ימי חופש מהעבודה ואצל חלק מהאנשים גם בלילות ללא שינה.
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם המעבר, והכי חשוב - לחסוך לכם הרבה כסף.
אריזה
שלב האריזה ואחסנת החפצים עד להעברתם הינו השלב המתיש ביותר במעבר הדירה - אך גם החשוב ביותר!
אריזה נכונה ומסודרת תחסוך מכם הרבה בלגן וזמן יקר בזמן פריקת הציוד וסידורו בדירה החדשה.
רוב האנשים יעזרו בחברת הובלות על מנת שיעזרו להם לארוז ויספקו להם את הציוד המתאים - שירות זה כרוך בתשלום גבוה שניתן בקלות לחסוך אותו.
מאחורי כל קניון ו/או סופרמרקט גדול נמצא מתחם מיחזור אשר בו מאחסנים את כל הקרטונים אשר נעשה בהם שימוש ואין בהם צורך יותר, מניסיון, רוב הקרטונים שנמצאים שם הינם במצב מצויין וניתן להשתמש בהם במעבר הדירה - בעלי העסקים ישמחו לנדב לכם את הקרטונים.
לכן, סעו בשעות הערב המאוחרות עם רכבם הפרטי עליו תוכל להעמיס את כמות הקרטונים הרצויה. מומלץ לבחור קרטונים גדולים, אך לא גדולים מידי, כאלו אשר יוכלו להיכנס לרכב פרטי ללא כל בעיה - כך תוכלו לחסוך מאות שקלים!!
קרטונים משומשים יחסכו לכם מאות שקלים.
לאחר שבחרתם את הקרטונים המתאימים הצטיידו גם בנייר דבק עבה (לא מנייר, אלא מצלופן בצבע חום), סכין יפנית, טוש כהה ומוזיקה טובה להנעים לכם את האריזה. לאחר שניגשתם למלאכת האריזה, שימו לב כי הינכם מקפידים לרשום על כל קרטון וקרטון מהי תכולתו, האם יש בתוכו בגדים, כלי מטבח, ציוד משרדי וכו'.
את הפריטים שארזתם בקרטון יש לאטום ולחזק את הקרטון בעזרת נייר הדבק גם בחלקו בעליון וגם בחלקו התחתון על ידי הדבקה לאורך ולרוחב, שימו לב כי הנייר חייב להיות מודבק על חיבורי הקרטון.
שינוע
עם סיום מלאכת האריזה הגיע שלב השינוע והעברת הקרטונים ושאר הציוד לעבר הדירה החדשה.
**באם מדובר במעבר באותה העיר או במרחק קטן יחסית בין שתי הדירות, ניתן להיעזר ברכב פרטי ואם יש עוד חבר שמוכן לנדב את רכבו - מה טוב.
ראשית, תעמיסו את מוצרי החשמל העדינים כדוגמת טלוויזיה, מחשב, טוסטר אובן, מיקרוגל וכו', גם על מנת להיפטר מהדברים הכבדים יחסית כבר בהתחלה וגם על מנת להקטין את הסיכוי לכך שייגרם להם נזק. כופפו את מושבי הרכב האחוריים (בכל רכב פרטי קיימת האפשרות הזו) ובכך תגדילו את נפח האיחסון של הרכב, וגם אם לא כל הציוד ייכנס בבת אחת, תוכלו להעביר את שאר הציוד בנסיעה נוספת - לכן, מומלץ לבצע פעולה זו בשעות הערב המאוחרות בהן התנועה בכביש דלה, כך לא תפריעו לרכבים אחרים ואף תוכלו להעמיד רכבם בצידי הכביש בשעת הפריקה באין מפריע.
אחרי שסיימתם עם מוצרי החשמל, השאירו את המושבים מקופלים, והתחילו בהעמסת הקרטונים.
** אם מדובר במעבר בעיר שונה או במרחק גדול מומלץ להיעזר בשירותיו של רכב מסחרי גדול. ישנן כיום חברות רבות אשר מספקות רכבים מסחריים להשכרה 24/7 בתעריף שימוש לפי שעה, המחירים נעים מ88 שקלים לשעה ועד 130 לשעה, עדיין מחיר משתלם וזול יותר מאשר לשכור את שירותיה של חברת הובלות.
מלבד זאת, אם יש ברשותכם מוצרי חשמל גדולים כדוגמת מקרר, תנור, מכונת כביסה, ארון בגדים, ספות וכו' ניתן להשתמש בשירותי השכרת הרכב המוזכרים לעיל.
יתר על כן, אם יש ברשותכם מיטה ומזרון הדרושים העברה, תוכלו בקלות לשנע אותה על ידי רכבכם הפרטי: תפרסו קרטונים או סדין גדול על הגג בכדי לשמור עליו מפני שריטות, מעל הניחו את המזרון ולבסוף את בסיס המיטה - את כל זה תקשרו על ידי חבל חזק מבין דלתות הרכב, והכי חשוב - הקפידו לנסוע לאט ובזהירות.
העברת מיטה? לא בעיה!
פריקה וסידור
את שני השלבים הקשים ביותר כבר עברתם, כעת נותר רק לסדר, למיין ולפרוק את הציוד במקומו.
מומלץ קודם כל לנקות את הדירה היטב לפני הפריקה - אין לדעת מה אירע בדירה לפני שעברה לרשותכם.
לאחר מכן, כדאי למקם את הקרטונים בחדרים המיועדים לפי הכיתוב שרשמתם מבעוד מועד.
בהצלחה!!!!
https://www.isramedia.net/content/moving
הקישור הועתק!