© ישראמדיה, כל הזכויות שמורות.
עוד לא הגעתם להחלטה? מתקשים לבחור את הראוטר הנכון עבורכם? הנה מה שחשוב לדעת על מנת שלא תעשו טעות
במאמר הקודם הסברנו את ההבדל בין מודם לראוטר (אם לא קראתם עשו זאת עכשיו) והראנו לכם כמה אפשר לחסוך ע"י מעבר לציוד תקשורת ששייך לכם ואינו נמצא בשכירות אצל חברות התשתית וספקיות האינטרנט, כעת נתמקד במה אתם צריכים ולא מה אתם מחפשים.
בקצרה, מודם אחראי על הגישור בין התשתית לציוד הקצה (הראוטר) והראוטר אחראי על ניתוב התעבורה. רוב ספקיות האינטרנט מספקות מודם משולב ראוטר המשמעות היא שיש לכם קופסא אחת (ברוב המקרים) ובאמצעותה תוכלו לגלוש באינטרנט ללא ציוד נוסף.
ספקיות האינטרנט עלו על רעיון גאוני שכל מטרתו הוא להכניס להם כסף ממוצר שאותו אתם יכולים לרכוש בעצמכם ולא לשלם עליו באופן שוטף וקבוע תשלומים על גבי תשלומים.
אפשרות 1: לשלם לספקית האינטרנט דמי "נתב בשכירות" כל חודש בין 10₪ ועד 25₪ נכון להיום.
אפשרות 2: לקנות את הציוד המתאים, לרוב משוכלל יותר משל ספקיות האינטרנט, ולשלם פעם אחת בלבד.
אם אתם כאן, ברור לנו שאתם מעדיפים את אפשרות 2 ולכן נתמקד בה, כי פשוט חבל על הכסף שלכם.
ראשית, חשוב לדעת שלא כל ראוטר מגיע עם מודם מובנה. ספקיות האינטרנט בונות על זה שכן זה מצמצם את אפשרויות הבחירה.
מעט מאוד יצרניות מספקות את המוצר המשולב אך לאחרונה ניכר שיש שיפור בהיצע הכללי בשוק.
בחרו ראוטר משולב מודם של יצרנית ידועה (TP-link, Asus וכו'), למה? כי תוכלו לקבל הרבה יותר מידע עליהם.
חיסכון משמעותי לאורך השנים: עלות ראוטר נעה בין 8₪ ל-25₪ בחודש! וזה נכון להיום, המחירים האלה משתנים כל הזמן ובסופו של דבר אתם משלמים על מוצר אותו יכולתם לרכוש בעצמכם. אם אתם מחפשים דרך להוזיל את חשבון האינטרנט שלכם, ציוד קצה משלכם הוא הדרך הנכונה. בנוסף, תמיד תוכלו למכור את הציוד ולהחזיר חלק מההשקעה במידת הצורך או להעביר לחבר.
איכות הציוד וניהולו: הציוד שמסופק ע"י ספקיות האינטרנט אינו ציוד ברמה גבוהה. לרוב הוא מוגבל ונשלט עם גרסאת קושחה של ספקית האינטרנט ואפילו לא תצליחו להגיע איתו למהירות המירבית שהספק שלכם מאפשר. רוב הראוטרים העצמאיים פועלים עם אפליקציה משוכללת יותר שתאפשר לכם שליטה רבה יותר על מה שקורה במכשירי הבית, לדעת מי מחובר לרשת, לקבל התראות על חיבורים חדשים, בקרת הורים מתקדמת וכמובן הקצאת מהירות גבוהה יותר עבור מכשיר מסויים במידת הצורך או אפילו חסימתו מהרשת.
אפשר להמשיך עם עוד ועוד סיבות אך אלו הסיבות העיקריות שבגללן כדאי שתשקלו להפסיק את מנוי הנתב שלכם בספקית האינטרנט.
אנו לא נכלול המלצות למכשיר מסויים, באופן כללי נתבים מבית TP-link (עם מאש מומלץ) ואסוס הם הנתבים העיקריים שמשמשים את רוב האנשים שבוחרים לרדת מראוטר בתשלום חודשי. הקפידו על הנחיות הבחירה שפרסמנו למעלה ואנו בטוחים שתמצאו את המכשיר הנכון עבורכם.
לצורך השוואת מחירים, השתמשו בזאפ השתדלו לבדוק לגבי דגם ספציפי ואם אתם מחפשים מכשיר ראוטר כולל מודם היזהרו מפרסומים כוזבים. לעיתים מופיע כי מדובר כי הנתב תומך במודם והוא לא. הדרך הטובה ביותר היא לבדוק את התמונה של אריזת המוצר. אם צריך, גשו לחנות לבדוק פיזית.
מהפכת הסיבים האופטיים (פייבר למינהם) לאט לאט צוברת תאוצה. חשוב לדעת כי רוב המכשירים המתקדמים יתמכו גם בסיב האופטי אך תצטרכו לרכוש מתאם שהוא למעשה יהיה המודם שלכם לחיבור התשתית. מודם זה לא מוצע בכל ספקיות האינטרנט ולכן יש לוודא לפני.
בכל זאת, אם רכשתם ראוטר משולב מודם ודאו כי ישנה אפשרות להגדיר את המכשיר רק כראוטר, רוב היצרניות מציעות זאת במוצרים שלהם אך זה יאפשר לכם להתממשק לכל מודם של סיב אופטי בקלות. שימו לב כי חלק מהמכשירים תומכים עד מהירות מסויימת ולכן לקוחות הסיב האופטי יצטרכו לבחור מסלול שמתאים לציוד הקצה שנרכש מבחינת המהירות.
מקווים שתעשו את הבחירה המוצלחת ביותר עבורכם, מוזמנים לספר לנו מה בחרתם ולשלוח לנו המלצות.