ליברמן: ''לא נוריד מסים כדי להתמודד עם יוקר המחיה. הם לא גבוהים''

חזרה לפורוםחזרה לפורום הרשמההרשמה התחברותהתחברות
מערכת צבע אדום! מערכת זו מתריעה על התראות צבע אדום ואזעקות אמת ברחבי הארץ בזמן אמת.
צבע אדום
התראה חדשה היום 14:49 מלכיה, דישון
התראה חדשה היום 14:44 מטולה
התראה חדשה היום 13:39 יפתח
התראה חדשה היום 12:38 ג'ש - גוש חלב

• ליברמן: ''לא נוריד מסים כדי להתמודד עם יוקר המחיה. הם לא גבוהים''
    מבזק
    מבזק
    מספר הודעות: 4,478
    ותק: 6 שנים ו-3 חודשים
  • 03/03/2022 14:23
  • צפיות43
אחרי מיסוי המשקאות והכלים החד פעמיים, שר האוצר ליברמן התראיין היום לכלכליסט ורמז על מיסוי עתידי נוסף של האוצר על עוגות/מאפים וחטיפים מזיקים.
---

לקראת דיוני התקציב, וכחלק מהמאבק ביוקר המחיה, ליברמן שולל הפחתת מסים. "המסים בארץ לא גבוהים בהשוואה לעולם. ב־OECD דווקא ממליצים לנו להעלות מסים. בכלל, אני לא חושב שהמכשיר של המסים הוא נכון. אני לא מאמין באמצעים מלאכותיים. יש להעלות את הפיריון בישראל. באופן כללי אנו משתדלים להגדיל כל הזמן את התפוקה. אנו חייבים לעבור את 50 אלף דולר תוצר לנפש. אם נעבוד נכון בתוך 5 שנים נוכל לעשות את הקפיצה ולהיכנס ל־10 המדינות הכי מפותחות. היום אנחנו במקום 17. אם נגיע לרמה כזו לא יהיה צורך להעלות או להוריד מסים".

ליברמן סבור שצריך "לבטל את ועדת המחירים ולהוציא כמה שיותר מוצרים מפיקוח. יש יותר מדי דברים בפיקוח". בנוסף, הבהיר, כי בקרוב יוצגו צעדים לבלימת הריכוזיות והגברת התחרות. בעניין הרחבת המס על המשקאות הממותקים גם למאכלים נוספים עתירי סוכר, אמר ליברמן כי "אני תומך במהלך אבל צריך למצוא עיתוי נכון מבחינת המחירים ולא רק מבחינת האווירה. אנו לא רוצים במהלך כזה גם להגדיל את יוקר המחיה. כשקיבלנו את ההחלטה דיברנו עם משרד הבריאות והמומחים ציינו כי משקאות ממותקים הם הכי מסוכנים. אין ספק צריך בבוא הזמן להרחיב את המס גם לעוגות ולמאפים עם הרבה סוכר, וגם לסוכריות".

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/rkn...

• תגובה מהירה

מקרא סימנים
  • הוספת תגובה הוספת תגובה
  • הודעה חדשה
  • הודעה עם תוכן
  • o הודעה ללא תוכן
  • תמונה מצורפת תמונה
  • וידאו מצורף וידאו

כללי הפורומים של ישראמדיה