שמתי לב שזה כרוני אצלך, תוכלי להרשם ואז גם לתקן טעייות, ומה עם לילי?-

חזרה לפורוםחזרה לפורום הרשמההרשמה התחברותהתחברות
מערכת צבע אדום! מערכת זו מתריעה על התראות צבע אדום ואזעקות אמת ברחבי הארץ בזמן אמת.
צבע אדום
התראה חדשה היום 03:00 ערב אל עראמשה
התראה חדשה אתמול 04:28 סופה
התראה חדשה שלשום 23:22 עין זיוון
התראה חדשה שלשום 22:31 קריית שמונה

• מכיוון שעלו כאן נושאים הקשורים ביהדות ולאומיות, אשמח להבהיר מספר דברים
    דור י
    דור י
    שם: דור יוסף
    מספר הודעות: 673
    ותק: 3 שנים ו-3 חודשים
  • 22/08/2021 13:34
  • צפיות166
בסיסיים הקשורים בהם:

ראשית צריך להבין מה היא לאומיות, מה היא יהדות, ומה שונה ומיוחד בעם ישראל בקשר לשניים.
לאומיות הוא סיפור התהוותו של עם בארץ מסויימת על בסיס התרבות שהתפתחה בו וכוללת סממנים שונים בניהם: תרבות, שפה, גבולות, היסטוריה, וכו' משותפים.
בכל ארצות הלאום מלבד ישראל אין קשר בין הלאום לדת, ובתחום זה אצל עמים שונים היו שינויים במהלך ההיסטוריה כולל החלפת הדת מה שלא שינה את הלאום.
להבדיל, עם ישראל הפך לעם (כלומר לאומה לאומית) עם ועל בסיס קבלת התורה לפני כ-330 שנים לערך.
לכן הלאום שלנו מיוחד מכל העמים, שכן הדת הינה חלק אינטגרלי ממנו ולכן איננה ניתנת להפרדה.

ואגב, נושא ה"עם" הפלסטיני הינו שקר מוחלט שהומצא ע"י הערבים ואומץ ע"י גורמי שמאל בארץ מטעמים פוליטיים. גם עראפת ועוד הרבה "פלסטינים" הודו שארצות מוצאיהם היו מארצות ערב, ולכן שמות המשפחה מראים לרוב על ארץ המוצא, ורוב ורוב הישובים והכפרים שלהם קרויים ע"ש ישובים יהודיים עתיקים. בניגוד אלינו, אין להם שום היסטוריה, ממצאים ארכיאולוגיים כמו מטבעות, דגל, או כל סממן אחר של עם שהיה בא"י. די אירוני שרק השם פלסטין כבר אומר שהכל שקר מכיוון שאין את האות- פ' בערבית..

ואלייך טולה: תפיסתך על שאין אמת אחת נכונה ושגוייה- אמנם היו בחז"ל מחלוקות, אבל הלכה נפסקה ברוב המקרים כמו בית הילל המקל יותר. בעיקרי הדברים אין מחלוקות, אלא בפירטי הדינים. וישנו כלל ידוע כי: אלה ואלה דיברי אלוקים חיים, ולעתיד לבוא כאשר ההסתר יעלם מן העולם, הלכה תהיה כבית שמאי. באופן כללי אין אף שינוי בהלכה מאז חתימת הגמרא, מה שכן יש זה אופן הכלת ההלכה על מצבים או טכנולוגיות שהתפתחו (אבל בעצם הפסיקה אין שינוי).
ואז עולה השאלה כיצד יתכן, ואתן רק דוגמא אחת: נחלקו חכמים אם בניסן נברא העולם או בתשרי, ונפסק בתשרי. ואם כך, דעה אחת לפחות שגוייה.. אלא הפירוש העמוק יותר הוא כך:
עולם הנשמות נברא בניסן, והעולם הגשמי הזה בתשרי. בית הילל ובית שמאי ידעו את העובדות אבל חלקו מה מכריעים להלכה בפועל- האם ללכת אחר הנשמה או אחר הגוף ?- ונפסק אחר הגוף כיוון שכרגע אנו בעולם הגשמי (להבדיל מהעולם הבא בו הרוח תהיה דומיננטית הרבה יותר, והגוף כמעט יתבטל לנשמה). אז מי שלומד את טעמי המחלוקות, גם יכול להבין כיצד דברים שלכאורה סותרים מתיישבים, וכל העניין וטווח הפסיקה בדברים מסויימים קשורים לרמה הרוחנית של הדור, וכאמור בדור הירוד שלנו מקלים.

לא רוצה להעמיס, אבל מכיוון שמאוד כואב ואיכפת לי אשמח לענות גם על שאלות בנושא הגיור וכו'.
אין מטרתי להחזיר כאן בתשובה, אבל לכל הפחות להציג למי שמעוניין דברים בסיסיים ביהדות שהתקשורת נלחמת בה מתוך רוע ולא מתוך בורות כבר שנים עד כדי אנטישמיות גמורה..

נערך ע"י דור י 22/08/2021 13:35
  • תגובה מהירה
  • לדור טולה
  • 22/08/2021 13:59
  • צפיות28
לא ארבה במילים (אנסה )
בחלק הראשון נשמע שמי שאינו מקיים את מצוות שהוחלטו(ולא משנה על ידי מי הם ניתנו )
אינו יהודי ,,,,,,,
ואפילו לא ישראלי כי הרה מהותה של המדינה על ערכיה היהודיים
אם הבנתי אותך נכון
אתה יכול לאמר שזה היחוד של העם שבכדי להיות יהודי לאומניסט
אתה חייב גם לקיים מצוות
אני רק אומר שבעיני זו הייתה שגיאה מטופשת
של בן גוריון
בחלק השני נתת דוגמא
אבל הדוגמה הזו ישנה
ואינה מסבירה הכלה של התקדמות המין האנושי
לא חשיבתית ולא טכנולוגית
הדרך היחידה שקיימת כרגע זה גוי של שבת
מעין כביש עוקף שבת
לצערי הכל הבל כי בשנת שמיטה האדמות מושכרות
לערבים על מנת להמשיך את הגידולים
ובפועל אין שנת שמיטה
שוב כביש עוקף
לא מוצאת הכלה של קידמה בזרמים רבים
של הדת אין יכולת התקדמות ואינה משתווה
למהפכה התעשיתית שקרתה בחיינו
(כמו יחס לנשים , לעיתים אף לרפואה )
לצערי אנני יכולה להבין מי יהודי
כי אצל גור אניה גויה אבל גם הספרדים היהודים
גויים בעינהם
אצל הסטמרים אנחנו לגמרי כופרים
וכ וכ וכ
לפי זה 80 אחוז מהעם היושב בציון אינו יהודי
זולת אלו אשר מקיימים את התנאים שהצבת בכדי להיות עם ישראל
ולגבי גיור אנני רוצה להיכנס לנושא הזה כי בעיני הוא הפך לשוק
עיניין של כסף והרבנות תתאג להפוך אותך מהר מהר ליהודי
(מיקרי אולסי פרי ועוד אחרים ומפורסמים שקיבלו גיור למהדרין
אך לא באמת הגיעו לשיעורים או שמרו שבת) הכל הפכנו
למסחרה ולא חסרים סוחרים בשטח לצערי

• תגובה מהירה
  • תודה על השאלות ואנסה להסביר הכל: ראשית צריך להבין מה זה יהודי-
    דור י
    דור י
  • 22/08/2021 14:37
  • צפיות20
מבחינה טכנית יהודי הוא בן לאם יהודייה ללא קשר לרמתו הרוחנית/שמירת מצוות (אם כי ישנן עברות שמוציאות אותו מכלל ישראל עד שיעשה תשובה, ועד אז הוא במצב כרת ואיננו נחשב ישראל אך עדיין יהודי). לא ניתן להמיר דת זו מכיוון שהיא איננה רק אורך חיים, ומאז יעקב אבינו כל בן לאם יהודייה אוטומטית= יהודי. מה שכתבתי קודם הוא שבמקרה היוצא הדופן שלנו כאומה לא ניתן להפריד את הדת ממנה כי עליה הושתת העם היהודי והיא חלק בסיסי מהלאום שלו, אבל לכל אחד/ת ניתנת זכות הבחירה אם להאמין/לקיים וזה לא בטעות כך, אלא העולם נקרא עולם (כי השם כביכול נעלם ממנו) משום שרק אז יש לנו את זכות הבחירה, ושכר ועונש- בעיקר בעולם הבא.

אמנם יכול כל אדם מכל גזע להתגייר, וזה נושא עליו רציתי במיוחד להסביר כי ברור שאין הבנה בסיסית גם לאורן היקר וזה מאוד כואב לי שגדלנו בבורות ובלי חינוך בסיסי לפחות כמו שהכירו לנו את הנצרות והאיסלאם. ועל כך ארחיב, אך אשמח שתשאלו בעניין בכדי שאוכל להתמקד..

בן גוריון היה כופר גדול, אך אפילו הוא ידע שללא התורה אין לנו זכות קיום בארץ.

לגבי הקדמה- אנסה שוב להסביר, ושאלי שוב אם לא מובן מספיק:
התורה ניתנה ע"י בורא עולם בשתי אופנים, בכתב ובעל-פה (משנה,גמרא). אין מצב בחיי האדם אליו התורה לא מתייחסת (מה שלא קיים באף דת אחרת) ואפילו תיאורטי בלבד.
ישנם כללים ויסודות פסיקה (דורש שנים רבות של לימוד תובעני שהם מאוד שיטתיים ולוגיים), ישנן 2 סוגי מצוות 1. מהתורה- לא ניתון לשינוי. 2. של חכמים (להם ניתנה רשות עד חורבן הבית לקבוע גדרים למצוות) קרוי מצוות מדרבנן. מצוות מדרבנן וגדריהן ניתנים לשינוי אבל לא עצם המצווה מהתורה. לכן בדורות מסויימים יש מצב של הקלה או החמרה בגדרי המצוות- בדוגמא שהבאת זו מצווה מדרבנן מכיוון שמצווה זו נוהגת רק כאשר כל היהודים נמצאים בארץ ישראל. ןלכן יש כלל של: הפה שאסר הוא הפה שהתיר, ז"א שחכמים לאחר חורבן הבית והגלות יצרו מצב בו שומרים על המצווה עם הקלות מסויימות שכפי שהסברתי עפ"י כללים מסויימים יש להם הרשות להקל. ושוב, כאשר הומצא החשמל למשל, היה על הרבנים לפסוק האם זו הבערה של אש או לא, ופסקו שכן. אבל פסיקה זו איננה הלכתית נטו אלא רק הלבשת המצווה הקיימת (איסור הדלקת אש) על המציאות (החשמל) כך שאין באמת מה לחדש הלכתית נטו אלא רק לבאר את ההלכה במציאויות החדשות.

היחס לנשים- אין דת המעניקה כבוד לאישה יותר מהיהדות (ממליץ מאוד ללמוד את הנושא), ואף טוענת כי האישה קרובה יותר לבורא עולם מעצם היותה אישה, ואף בגן עדן נשים נמצאות מעל בעליהן (לכן הן פטורות מהרבה מצוות כיוון שאין להם הרבה מה לתקן באופן יחסי, מלבד הצניעות שזה תיקון כללי לכל הנשים עקב שחווה פיתתה את אדם הראשון). יחד עם כך לגברים יש הדגשים והתיקון המיוחד להם ואין כאן מקום לשיוויון במובן המעשי. בספר הזוהר אף כתתב כי לפני בוא משיח קרנן של הנשים תעלה כפי שרואים יום (שזה שכר על אי השתתפותם בחטא העגל). העניין הוא שהתקשורת מאוד מאוד מגמתית, וכמו שעושים בתוכנית הם ממש יכולים להפוך את המציאות לגמרי, ומי שלא מכיר מקרוב פשוט טועה בגדול (וכמובן שלא כל חרדי/דתי שומר על רוח התורה כמו שלא כל חילוני גונב).

גזענות חרדית- לצערי הרב צודקת ב-100%, תופעה מזעזעת מאוד לאנשים קטנים שאין בינם לתורה מאום. אבל אם לדון אותם לכף זכות- הם הושפעו מארצות אשכנז ששיא תרבותם היה בשואה. התרבות המערבית בנוייה על פיתוי שקר וצביעות, וכך משיא הנאורות הגיעו לימי השואה (אגב גם כיום הבסיס לא השתנה). אז מה איכפת לי מאנשים קטנים, והרי הגמרא אומרת: הפוסל במומו פוסל בדיוק על אנשים שטוענים שאחרים ממזרים בעוד הם הממזרים האמיתיים. והעולם החילוני לא הרבה יותר טוב, וגם כיום זה רק למראית עין או אינטרסים אחרים.

נערך ע"י דור י 22/08/2021 14:41
  • תגובה מהירה
  • דור טולה
  • 22/08/2021 15:06
  • צפיות17
מי הסמיך את אותם הרבנים ?
כמה פוליטקה ושוחד וכסף מעורבים לצערי במימסד הרבנות
ותאמין לי שאני יודעת על מה אני מדברת
שלושה מבני דודי דיינים ברבנות
ושני סבתותי היו בנות של רבנים בתימן
בילדותי בילתי מגיל צעיר מאוד אצל המורי סבי
עלו השלום היה מורי
בבת הספר למדנו ביום לימודים ארוך בחברותה גמרא ומשניות
מרגע שניכנסתי למסגרות לימודיות
כגון אולפנה (למדתי באולפנה של ימית )
גילתי את ביזת הדת והשימוש בה
לצרכים של כח כסף וכבוד
הדת שסבי העביר לי הייתה
מלאה בחמלה צניעות הסתפקות במועט
למידה להכיל ולהיצמד לערכי יהדות תימן
שמאוד הייתה מזוככת ומגובשת
ולעינינו
אנני מקבלת שרק הרבנות היא הגוף שיקבע לי
בחיי היום יום את מעמדי
האנשים האלו בעיני לא ברי החלטה
מסיבות שכבר הזכרתי
אנני חושבת שרק על פי מוצא פיהם אתנהל
ותודה לאל על הרב עובדיה
כי דעותו לא היו מכורות מראש
ופסיקותו היו לרוב לאחר מחשה עמוקה
רייאלית ואוביקטיבית
ראיתי מספיק בזמן הקורונה הובלה כושלת של מיזגר
שלם אל אובדון
סגירת עיניים וציפצוף על הכלל
לזה קראו הרבנים היושבים היום בישראל
ובאותם המגזרים
אשה אינה בעלת שם
הבעל פשוט עושה פססססס
בקול רם
מעמד האשה כל כך גבוהה
שאסתי שושן לא הצליחה להיכנס לאף רשימה
וקולן של הנשים לא נישמע ואויה אם מישהיא
תצא מהקופסה
תיקרא מורדת
בא לא ניפתח את הנושא
אבל בא לא נישקח את מה שקרה לדינה
אנני מתעסקת בזהר או בקבלה לא לי ולא שלי
אכן אלוקים נעלם אוסיף ואומר שאמונה זה
לא 100 אחוז
אתן דוגמא פשוטה אני אלווה לך 10 שקל ואני מאמינה שתחזיר לי את ההלואה
אך אן אני בתוחה ב100 אחוז
לכן אני עובדת את ה״
לגבי הפסקה האחרונה שלך
הבעיה שאותם אנשים קטנים וטיפשים מרשים לעצמם לעשות זאת
והרב שלהם אינו עושה מאומה בנושא
לא ראיתי פשקבלים ברחובות העיר
שאומרים להם לחדול מכך
ואותם מיגזרים יושבים לצערי ברבנות

• תגובה מהירה
  • וואי וואי, לא קל איתך חתיכת תימנייה גזעית (ועקשנית?), אבל אשתדל ככל יכולתי :)
    דור י
    דור י
  • 22/08/2021 16:25
  • צפיות16
כמו בכל אוטוריטה את הרבנים מסמיכים רבנים אחרים.
כפי שציינתי תנועת המזרחי שם למדת רחוקה מאוד מאוד מהתורה בעיקר בפן ההשקפתי, שמבחינתי זה גרוע אף מחילוני שיש עוד סיכוי שיתחזק.
שימי לב לטענות שלך בנושא הגיור- את טוענת שיש עניין של מסחרה כמו אוליסי פרי מצד שני יש הטוענים שסתם מקשים על המתגיירים. זו תופעה אנטישמית (אין הכוונה אליך) ידועה בה משמיצים יהודים על דבר והיפוכו: שהם עניים ולא עובדים ובמקביל שהם רודפי בצע וכל היום עסוקים בלעשות כסף, שהם מוסריים מדי (הטיעון של היטלר) או להפך, שהם בכל מקום בעולם ולאחר הקמת המדינה ששטחי א"י של ה"פלסטינים" וכו'. ז"א שאין סיבה אמיתית אלא דעה קדומה בלבד המשרתת שינאת חינם. בוודאי שיכול להיות שחלק מונעים מסיבות לא טהורות, אף אחד לא מבטיח שחרדי יהיה צדיק, אבל עם חיי התורה יש הרבה יותר סיכוי (למשל מקום המדינה לא הורשע אף חרדי שפוי ברצח על אף שגופות לא ניתן להסתיר).
את הרב עובדיה זצוק"ל וכתביו המאלפים הכרתי רק אחרי התקרבותי ליהדות, וכאדן מאוד משכיל התפלאתי עד כמה שטיפות המוח התקשורתיות גרמו לי לדעה שגוייה כלפיו (אבל לא חסרים גדולי עולם כולל בעלי רוח הקודש בדורנו (לא באבות רמאים) ואני כותב זאת מנסיון אישי רב שנים).
קחי את הטוב שהנחילו לך אבותיך, והם לקחו זאת מעולם התורה המקורי שלפיו חיים החרדים.
בעיקרון , כיוון שאנו לא תלמידי חכמים אין לנו ברירה אלא ללכת עפ"י גדולי הדור לכל הלחות בנושאי הבסיס כמו נישואין, ולא לחפש חיים "קלים" ולזרוק את התינוק עם המים.

נושא הקורונה- 99% שטיפת מוח תקשורתית. כל הרבנים שאני מכיר אמרו לשמור על ההנחיות כאשר משרד הבריאות החליט ולא רק המליץ. בדרך טבע עקב ריבוי הנפשות בכל בית אב החרדים היו אמורים להיות חולים במאות אחוזים יותר משאר הציבור, ועובדה שכרגע הם דווקא במספרים הנמוכים ביותר.

מעמד האישה- שוב, אל תקחי מקרה של איזה טמבל מחסידות קיצונית לה יש כללים מחמירים ביותר המנוצלים ע"י רעי לב. התייחסי לרוח התורה להחינוך של יראת שמים המכתיב את הדרך האמיתית ולא לסוטים שהתקשורת בוחרת לייצוג למרות היותם פחות מאחוז מיראי השם.
ולא הבנתי לאיזו דינה את מתכוונת..?
אכן, בעניין חברות הכנסת זה נושא שדורש לימוד אך כך ההלכה. ואם היו נשים חרדיות מעוניינות הן היו בוחרות ב"מורדות" ועודה שלא כך שכן זה מנוגד להלכה.

בעניין הגזענות- למרות שקה לי המצב החולני, צודקת ב-100%.
מצד שני כפי שכתבתי יש לדון לכף זכות גם את הרשעים (או שמא ערב רב),ומנגד לא אחת קראתי ושמעתי רבנים המלינים על הגזענות, אבל המצב כנראה כ"כ קשה שאז יש הכלל של:
"אמר רבי אילעא משום רבי אלעזר ברבי שמעון: כשם שמצווה על אדם לומר דבר הנשמע - כך מצווה על אדם שלא לומר דבר שאינו נשמע. בכל אופן הרשעים יתנו את הדין, ולא בגללם נעזוב את התורה חלילה..

קשה להסביר אמונה כי זה מורכב מאוד, אבל אוכל לשתף אותך באופן כללי שכאשר היו לי שאלות על אמת התורה שבעל-פה בורא עולם הבהיר לי חד משמעית גם בחלום שהכל אמת לאמיתה (אבל להגיע לזה צריך לחפש את האמת באמת ומכל הלב).

• תגובה מהירה
  • o
  • אסיים ואומר שאנו ערב רב של תרבויות ממקומות שונים וצריך לכבד את כולם ! טולה
  • 22/08/2021 17:51
  • צפיות5
  • תגובה מהירה
  • בוודאי שצריך לכבד את כולם, אבל לא לאבד את היהדות בגלל גויים חצופים
    דור י
    דור י
  • 22/08/2021 18:01
  • צפיות4
שהגיעו לכאן מרצון ורוצים לעקור את היהדות ע"י מפלגות כמו של ליברמן.
כתוב בגמרא שרבי יוחנן היה מקדים שלום לכל אחד בשוק ואפילו לגוי, אבל צריך לשמור על יהדותנו.

בנוגע לערב רב, אין הכוונה לעדות השונות חיליה אלא זה מושג שצריך ללמוד וכבר אין לי כוח להוסיף
אז גם אני אסיים הזאת..

• תגובה מהירה
  • o
  • סליחה על השגיאות לעיתים מהמהירות טולה
  • 22/08/2021 14:37
  • צפיות10
  • תגובה מהירה
  • שמתי לב שזה כרוני אצלך, תוכלי להרשם ואז גם לתקן טעייות, ומה עם לילי?-
    דור י
    דור י
  • 22/08/2021 15:02
  • צפיות14
לאן נעלמה לנו..?

שכחתי להתייחס לנושא הרפואה- לא פרטת על מה מדובר, רק אקדים ואכתוב שהרמב"ם היה מגדולי הרופאים ומבחינתי עד ימינו (רק לאחרונה מחקרים הראו שניתן להירפא מסוכרת סוג 2 כפי שהוא טען ולעגו לו ברפואה המערבית, כאשר להבדיל מהם העצות שלו מביאות לרפואה אמיתית ולא רק לכיבוי הסימפטומים) ?

• תגובה מהירה
  • o
  • מה זה קשור לפורום
    מור מור
    מור מור
    שם: מור
    מספר הודעות: 9,694
    ותק: 11 שנים ו-4 חודשים
  • 22/08/2021 16:28
  • צפיות9
  • תגובה מהירה
  • הנה, ה"כופרת" התעוררה חחח. קשור כי זה היה כמה פעמים בתוכנית, ואת
    דור י
    דור י
  • 22/08/2021 16:41
  • צפיות16
לא חייבת לקרוא אם לא מעניין אותך ;)

ואשחיל כאן את הנושא הגיור על קצה המזלג:
התורה מבדילה בין דומם צומח חי ומדבר, וטוענת כי כשם שיש יצורי ביניים (למשל מדוזה היא בין צומח לחי), כך יש הבדל בין יהודי לגוי. ההבדל איננו ביולוגי אלא של פוטנציאליות רוחנית גבוהה יותר משל גוי- מה שמחייב אותו מהרבה יותר מצוות. התורה ניתנה לכל העולם כולל לגוים, והגויים מצווים רק ב-7 מצוות בני נוח (הרבי מלובביץ עשה רבות בפרסום עניין זה אצל הגויים בחו"ל). מכיוון שליהודי יש כלים הרבה יותר עוצמתיים (ורואים זאת בפשטות בקבלת פרסי נובל בעולם ביחס לחלק היהודי היחסי בעולם, ובעוד תחומים רבים כמו רוב המהפכנים בעולם וכו'), דורשים ממנו 613 מצוות. אבל אין לטעות, שכן עם פוטנציאל גדול ניתן לעשות הרבה יותר טוב אבל מנגד חלילה גם להפך.
אז מי שנולד יהודי הרוויח או "אכל אותה" תלוי אם הגשים את יעודו האמיתי בתיקון העולם שהוא שמירת המצוות (מצווה מלשון להצטוות=להתחבר לבורא עולם), או חי בחטא=החטיא את מטרת חייו העיקרית.
ולכן, חז"ל דרשו להקשות על כל מתגייר כאשר זו הסיבה: אם הוא אכן אמיתי וחשקה נפשו לעלות ולהתנדב להיות יהודי (גוי ששומר 7 מצוות יש לו עולם הבא) , צריך להקשות עליו לטובתו כיוון שאז עם הגיור הוא מוסיף לעצמו תוספת נשמתית, ואז לא יכול להתחרט ולחזור להיות גוי. מטרת הקושי שאם הוא לא בטוח בצעד ולא רציני, שלא יקרה מצב בו הוא יתחייב בעוד מצוות ולא יקיימן בעתיד שזה רע לו ועדיף שהיה נשאר גוי.
מבחינה זו צריך לדעת שגוי שמתגייר מטעמי נוחות כמו מצב כלכלי, חברתי, כדי להתחתן עם יהודיה וכו' זה לא גיור אמיתי לשם שמים, ולכן בעיה להתחתן עם אחד כזה כי המניעים שלא לא טהורים.
אז עם כל הכבוד לשירות בצה"ל וכו' בדואי או דרוזי עם כל הכבוד לתרומה למדינה אינם יהודים וכנ"ל לגבי העולים מרוסיה- זכויות אזרחיות כן, אבל אין אפשרות להגדיר מחדש מי הוא יהודי אלא הם יכולים להיות ישראלים לכל דבר.

• תגובה מהירה
  • o
  • בגלל הנקודות שעלו בשיחה של טיטי ואורן ובכדי להבין מי צדק בויכווח טולה
  • 22/08/2021 17:41
  • צפיות4
  • תגובה מהירה

מקרא סימנים
  • הוספת תגובה הוספת תגובה
  • הודעה חדשה
  • הודעה עם תוכן
  • o הודעה ללא תוכן
  • תמונה מצורפת תמונה