© ישראמדיה, כל הזכויות שמורות.
גוגל כרומקאסט הינו מכשיר קטן, בעל חיבור ייעודי לטלוויזיה שלכם המעניק גישה לשירותי סטרימינג שונים כמו נטפליקס, יוטיוב ועוד. המכשיר מאפשר לכם גם להתחבר לחנות גוגל פליי ולהתקין אפליקציות בהן תוכלו להשתמש בטלוויזיה שלכם.
גרסאות גוגל כרומקאסט השונות. תמונה: Y2kcrazyjoker4 (CC)
כרומקאסט הוא כלי המאפשר לכם לעשות הרבה יותר עם הטלוויזיה שלכם. משיתוף מסך הטלפון ועד לצפייה בסדרות וסרטים לצפייה ישירה באמצעות אפליקציות שונות, למעשה המכשיר יהפוך כל טלוויזיה בביתכם לטלוויזיה חכמה. באמצעות פעולה פשוטה תוכלו לשדר את מסך הלפטופ, הטאבלט או הסמארטפון שלכם "באוויר" ללא כבלים ישירות למסך הטלוויזיה.
בשנים האחרונות עבר הכרומקאסט שדרוג וכעת הוא מוצע עם תכונות מיוחדות כמו Google TV ושלט לשליטה מרחוק על פעולות המכשיר. אם נגיד את האמת, זהו מכשיר הסטרימינג הטוב ביותר מבין המכשירים הקיימים, בשל הנוחות, הפונקציות הייעודיות, השלט ואיכות החומר והחומרה.
גוגל טיוי (Google TV) הינו שירות הטלוויזיה של גוגל שמגיע עם הכרומקאסט החדש ולמעשה פועל כמערכת הפעלה בפני עצמה עם אפשרות לגישה לתוכן בדפדפן או אפליקציות. שירות זה עדיין בחיתוליו מחוץ לארה"ב אך באופן כללי, גם אם לא תשתמשו בגוגל טיוי חווית הצפייה שלכם תשודרג אם תתקינו בטלוויזיה שלכם כרומקאסט.
הכרומקאסט מתחבר לטלוויזיה שלכם באמצעות כבל HDMI שמעביר את התוכן לצפייה וכבל USB ממנו המכשיר שואב את מתח החשמל. ברגע שחיברנו את המכשיר לטלוויזיה, נבחר בחיבור ה-HDMI המתאים ונעקוב אחר הוראות ההפעלה. לאחר ההגדרה הראשונית נוכל לשלוט על הכרומקאסט מכל מכשיר סלולארי ברשת הביתית (כזה שמחובר ל-WiFi) או המחשב הביתי שלכם. לא רק שתוכלו לשלוט על התוכן שאתם רוצים לצפות, תוכלו גם לשדר את מסך הדפדפן שלכם ישירות לטלוויזיה (טוב להצגת מצגות או צפייה בתוכן שאין תמיכה בנגן) או בעת צפייה ישירה בתוכן שלא זמין בכרומקאסט.
המכשיר מגיע במספר גרסאות, חלקן ישנות וחלקן חדשות. הגרסא החדשה ביותר (ולדעתנו גם השווה ביותר) היא זו המלווה בגוגל טיוי ושלט. כל הגרסאות מתאימות לכל טלוויזיה שיש לה יציאת HDMI וחיבור USB.
שימו לב כי היום ניתן לשדר כמעט כל תוכן שאתם צופים בו דרך המחשב דרך כל אפליקציה או נגן המציגה את הסמל הבא או ללחוץ קליק ימני על חלון הדפדפן ואז "Cast".
כאשר אתם לא משתמשים בכרומקאסט להזרמת תוכן, המכשיר יציג שומר מסך מתחלף, רקעים מהממים שמתעדכנים מעת לעת. פיצ'ר זה מכונה "מצב אווירה", אין צורך להפעילו, הוא נכנס לפעולה אוטומטית כאשר הכרומקאסט לא בשימוש והטלוויזיה דולקת.
בשורה התחתונה: בערך 50-100 ש"ח. הכרומקאסט עם Google TV עושה הרבה יותר ומגיע מובנה עם ים אפליקציות שיעמדו לרשותכם וגם עם שלט, דבר שיהפוך את החוויה שלכם לטובה הרבה יותר. ההבדל המשמעותי למעשה הוא הממשק. אם אתם מחובבי האפליקציות, בכרומקאסט עם השלט תמצאו הרבה יותר אפשרויות בממשק מאשר בכרומקאסט הרגיל. מבחינת התפקוד והביצועים, תקבלו את אותם ביצועים כך מי שרוצה לחסוך כמה שקלים יכול לעשות זאת ולהרגיש בנוח עם רכישת הכרומקאסט הרגיל.
גוגל כרומקאסט עם שלט (דור 3). תמונה: Y2kcrazyjoker4 (CC)
לא. אין אפליקציה ייעודית לכרומקאסט אבל כדי לנהל את המכשיר גוגל הוסיפו תמיכה דרך אפליקצית גוגל HOME, שליטה מאוד פשוטה כמו ווליום, העברת פרקים, עצירה וניגון מחדש ועוד. אם גוגל HOME מותקנת במכשיר שלכם, תוכלו גם לראות בנוטיפיקציה את התוכן שמתנגן כעת בכרומקאסט ולשלוט בו באמצעות כפתורים המופיעים על הנוטיפיקציה (אין צורך לפתוח את אפליקצית גוגל HOME בכל פעם). וכן, ניתן לשלוח גם פקודות קוליות דרך האפליקציה.
לא. בעבר היה צריך להתקין תוסף אך כיום אין צורך לבצע שום פעולה. ברגע שכרומקאסט מחובר ל-WiFi הביתי כל מחשב שנמצא על הרשת יכול לשלוח בקשת "שידור" (Cast) ולמעשה לשדר את התוכן שרואים בדפדפן או את הטאב של הדפדפן עצמו לטלוויזיה. כנ"ל גם בטלפונים סלולאריים שיש להם דפדפן גוגל כרום.
בוודאי. ניתן לקחת את המכשיר לכל מקום. הדבר היחיד שצריך לזכור הוא שאתם צריכים לחבר אותו לרשת ה-WiFi ותלויים בגישה אליה.
הכרומקאסט עם Google TV ועם שלט יעלה באיזור 250₪ כאשר הגרסא ללא השלט תעלה באיזור 150₪. שתיהן טובות ושתיהן יספקו לכם את אותה חווית צפייה. כפי שהסברנו למעלה, ההבדל הוא בממשק ובנגישות לחנות האפליקציות.
גם בצבעים. למרות שהמכשיר לרוב מוטמע מאחורי הטלוויזיה.
מכשיר הכרומקאסט הוא כמעט חובה לכל מי שאין לו שירות טלוויזיה אחר מותקן בביתו. הוא יאפשר לכם לצפות בתכנים ישירות מהדפדפן או ישירות מנגנים דרך הסמארטפון שלכם, ללא כבלים, ללא חוטים או חיבורים מיוחדים ובתוך שניות בודדות. אנו יודעים שרבים עדיין מתלבטים לגבי רכישת המוצר ובטוחים שזו קנייה חכמה לשנים רבות קדימה.
נשמח לשמוע בתגובות מה אתם חושבים על הכרומקאסט