© ישראמדיה, כל הזכויות שמורות.
האבוקדו הוא עץ פרי בעל ערך תזונתי גבוה וטעם עשיר. אפשר לאכול אותו לבד, על סלט ואפילו להכין ממנו ממרח אבוקדו. הנה מדריך צעד-אחר-צעד לגידול עץ אבוקדו משלך. המדריך מלווה אתכם לכל אורך שלב ההנבטה והשתילה של האבוקדו באדמה.
1. ראשית עליכם להוציא את גלעין האבוקדו בעדינות מתוך האבוקדו. השתדלו לא לפגוע בקליפה החומה או בגלעין עצמו כשאתם עושים זאת.
2. מומלץ לשטוף את הגלעין טוב טוב ולהוריד שאריות של הפרי.
3. נעיצת קיסמים באבוקדו - לגלעין האבוקדו חלק עליון וחלק תחתון. החלק העליון הוא החלק השפיצי יותר, החלק התחתון הוא הרחב יותר. עליכם לנעוץ 3 קיסמים במרווחים על מנת לשמור על יציבותו של האבוקדו שנכניס אותו למים, בערך בחצי גובה האבוקדו (תמונה בהמשך).
4. בשלב הזה רבים תוהים איך לשים את גלעין האבוקדו במים עם החלק התחתון או העליון? כמובן שהחלק התחתון (לא השפיצי) הוא החלק שצריך להכניס לתוך הכוס המלאה במים. החלק התחתון צריך להיות במים קצת פחות מחצי האבוקדו.
5. אור שמש - אחרי שמיקמנו את הגלעין במים עלינו למצוא חלון מואר באור שמש בפינה כלשהי בבית. שימו לב שאור שמש ישיר לא מומלץ בשלב ההנבטה, מומלץ למקם אותו עם במקום מואר מספיק או עם אור שמש חלקי במהלך היום ולעקוב טוב טוב אחר שינויים.
מקורות באינטרנט אומרים בין 2-4 שבועות אך שימו לב שהנבטה יכולה להארך גם כ-8 שבועות. היו סבלניים ואל תוותרו במהירות.
במהלך ההנבטה יווצר סדק קטן בגלעין שילך ויתרחב עם הזמן והשורש יתחיל לבצבץ מלמטה זה השלב שעליכם לשמור עליו שקוע היטב בתוך המים אם אתם לא רוצים שהעבודה הרבה שהשקעתם תלך לטמיון.
כאשר יש לכם שורש באורך 2-3 ס"מ מהגלעין זה הזמן להעביר אותו לאדמה למרות שאפשר לתת לו לגדול עוד קצת גם בכלי שאתם מחזיקים אותו.
תנו לו מספיק שמש ומים ותדאגו שהאדמה לא תהיה בוצית מדי. אם העלים הופכים להיות צהובים - העץ שלכם מקבל יותר מדי מים, מומלץ להפסיק להשקות לכמה ימים. אם העלים הופכים חומים - העץ לא מקבל מספיק מים זה הזמן להשקות.
טיפ: העלים נוטים להתקפל מעט כלפי מעלה כשחסר להם מים - זה קורה כשהעץ מנסה לתפוס כמה שיותר מי גשם והפוך כשהעץ לא זקוק ליותר מדי מים. זה יכול לעזור לכם לדעת כמה מים העץ שלכם צריך.
כשהעץ מגיע לגובה של 12 ס"מ בערך אפשר לגזום חלק מהעלים בחלק התחתון על מנת לעודד את העץ להצמיח עלים חדשים.
אחרי חודש וקצת (5 שבועות בערך), הנה האבוקדו שלנו מכה שורשים, נפתח לשניים ומתוכו יוצא גבעול קטן והרבה שורשים מלמטה. לכל מי שהיה סקפטי :)
עדכון - אבי האבוקדו בן 11 חודשים
יש לכם מה להוסיף? מוזמנים לרשום בתגובות ואנו נדאג לעדכן את המידע בפוסט וכמובן אל תשכחו לשתף אם אהבתם!