© ישראמדיה, כל הזכויות שמורות.
כמה נפלא זה יהיה! להתחיל את סוף השבוע ברביעי בערב... ולא בגלל שאנחנו עצלנים. מסתבר שקיימת מכסה לפרודקטיביות שלנו וברגע שעברנו אותה אנחנו מאבדים את היכולת לבצע את הנדרש בצורה יעילה ואופטימלית.
לצערנו, אנשים סבורים שככול שנשב יותר ליד שולחן העבודה התפוקה תעלה. התוצאה של פעולה כזאת הינה למעשה התשה פיזית ונפשית. כתוצאה מהתשישות התוצר של העבודה כמעט תמיד הינו פחות איכותי יצירתי ומדוייק.
כיום יותר ויותר חברות מבינות זאת ועוברות למתכונת של שבוע מקוצר. התוצאה? עובדים פרודוקטיביים, יצירתיים, גמישים יותר לחידושים ושינויים וכמובן - שמחים הרבה יותר.
קיימים הרבה מאוד ניסויים שבוצעו ע"י פיזיולוגים בהקשר הזה, המחקרים בדקו את הקשר בין עבודת יתר לפרודקטיביות והם חושפים בצורה חד משמעית כי בני אדם יכולים לבצע עבודה בצורה אופטימלית רק כ 4-5 שעות ליום. לאחר שעוברים את "מכסת הפרודוקטיביות" בני אדם נוטים להתעכב ולהתמהמה ואז מתחיל הסבל.
פזיולוג מומחה לתחום העבודה טוען שאם אתה דוחק בעובד מעבר ל"מכסת הפרודוקטיביות" אתה תגרום לו לרכוש הרגלים ומנהגים רעים לעבודה. מה שגרוע מכך ההרגלים הללו לאחר שאומצו והופנמו ע"י העובד גולשים גם לזמן בו העובד פרודוקטיבי ולמעשה מקלקלים את העובד.
ריאן קארסון - מנכ"ל חברת "בית העץ" (Tree House) - מכללה אינטרנטית חינמית ללימודי מחשבים, טכנולוגיה ועיצוב אינטרנטי מעיד כי מאז שהנהיג את הנוהל 32 שעות עבודה בשבוע משנת 2006 ועד היום העובדים יעילים ושמחים יותר. עבורו השמחה הזאת מתבטאת ברווח של מיליונים בשנה.
בסקר שפורסם במגזין כלכלי בארה"ב עשרים ושמונה אחוז מהנשאלים העדיפו לוותר על שווי יום שכר בשבוע עבור יום חופש נוסף. בנוסף התגלה כי הפרודקטיביות נפגעת ככול שאתה עובד יותר.
במאמר שפורסם על ידי אוניברסיטת סטנפורד נמצא כי לאחר כ-50 שעות עבודה בשבוע התפוקה יורדת כלומר העובדים מייצרים פחות. במאמר אחר נמצא כי אנשים שעובדים יתר על המידה טועים הרבה יותר כך שלא רק הפרודקטיביות היא הבעיה גם טעויות נעשות ולעיתים אלו עלולות להיות טעויות הרות גורל.
במחקר שנעשה על אחיות שמסגרת תפקידן עובדות שעות ארוכות נמצא כי אחיות שעבדו מעל 40 שעות בשבוע ביצעו הרבה יותר טעויות במטלות פשוטות כגון מינון שגוי של תרופות, תרופות שגויות ופציעות ממחטים. פעולות פשוטות ויומיומיות במקצועות מסויימים עלולות לגרום לפגיעה בבריאות הלקוחות והעובדים עצמם.
לא רק הפרודקטיביות צונחת כאשר אנו עובדים יתר על המידה גם הבריאות מתדרדרת. מחקר שנערך ביפן על עסק בגודל בינוני מצא כי משתתפים אשר עבדו יותר מ-10 שעות ביום דיווחו על 97% יותר סיכוי לדיכאון מאשר משתתפים שעבדו 6-8 שעות ביום.
בעבר חשבנו שככול שנהיה יותר מפותחים טכנולוגית נאלץ לעבוד פחות. זה לא המצב, אפילו ההיפך הוא הנכון. שבוע העבודה המלא הוא צורת העבודה השכיחה ביותר אך האם הוא באמת מועיל אם מסתכלים על התמונה השלמה? שבוע עבודה מקוצר יכול להועיל לבריאות לשמחה ולפרודקטיביות של כולנו - שכירים, מנהלים ועצמאיים.
שתפו ותייגו חברים.