© ישראמדיה, כל הזכויות שמורות.
שמירה על בריאות השיניים חיונית לבריאות הגוף כולו. כולם יודעים ששיניים לא בריאות הופכות צהובות, כואבות וגוררות אותנו לביקורים מפחידים ומתמשכים אצל רופא השיניים. אך מה הן ההשלכות על המוח אם לא מטפלים בחיוך?
לחיוך חלק חשוב בהערכה העצמית שלנו. שיניים בריאות ולבנות מחזקות לנו את הבטחון העצמי, את הרצון לחייך ולצחוק ומשפיעות על החיבה שהסביבה מרעיפה עלינו. אך מסתבר שההשפעה של השיניים משמעותית הרבה יותר.
מחקר חדש חושף כי אובדן שיניים עלול לגרום לאובדן הזיכרון! נמצא קשר ישיר בין מספר השיניים בפיו של אדם לבין יכולותיו הקוגניטיביות.
ייתכן כי אובדן השיניים בגיל מבוגר הוא המשפיע על הזיכרון.
מחקרים קודמים על הקשר בין יכולות קוגינטיביות לבריאות השיניים בוצעו על עכברי מעבדה. נמצא כי עכברים אשר איבדו את השיניים התקשו ליצור זיכרונות חדשים ולשמר אותם.
מדענים מסבירים כי זכרונות נוצרים ע"י פולסיים חושיים המיוצרים ע"י תזוזת הלסת, פולסים אלה נשלחים מהלסת את המוח. אנשים שאיבדו שיניים או בעלי שיניים לא טבעיות מייצרים פחות פולסים. ייתכן כי הסיבה לאובדן השיניים לרוב היא דיאטה דלה והיא זאת המשפיעה על המוח, אך בהסתמך על מחקרים רבים ניתן להסיק כי הקשר בין מצב המוח והגוף קשור להיגיינה הדנטלית.
באוניברסיטת ווסט ורגיניה בוצע מחקר המראה קשר בין אובדן שיניים לבעיות פסיכולוגיות כמו חרדה ודיכאון. מחקר נוסף בנושא מוצא קשר בין בריאות השיניים למחלות לב וכלי דם.
בנוסף נמצא כי בריאות דנטלית נמוכה עלולה לגרום לדמנציה, ונשים נמצאות בסיכון גבוה לכך. המחקר מגלה כי מתוך קבוצת נשים שלא מצחצחת שיניים בצורה יומיומית 65% בסיכון גבוה לחלות בדמנציה. מתוך קבוצת הגברים רק 22% בסכנת הדמנציה.
כמו שאתם יודעים השיניים קרובות פיזית למוח, ובקטריות ממחלות שיניים עלולות להגיע אל המוח דרך הדם ולגרום שם לדלקות ולהרס ניורונים, דבר הגורם בין היתר לפגיעה בזכרון.
אז לכו לצחצח שיניים ותהיו בריאים!